Metoks'ile Kapınıza Özel Çözümler

Adres: Anbar mah. 33. cad. No:50 Melikgazi/Kayseri | Tel: +90 532 266 05 42

MetoksBlogKepenkSeksiyonel Kapı Nedir?

Seksiyonel Kapı Nedir?

Seksiyonel kapı nedir sorusu yıllardan beri gelen sorulardan bir tanesidir. Bugün ise sizlere seksiyonel kapılar hakkında detaylı birer blog yazısı hazırlayacağız. O zaman gelin ilk başta bu kelimenin anlamını söyleyelim.

Seksiyonel kapı ne demek?

Seksiyonel kapı, endüstriyel tesisler ile garajlarda kullanılan dayanıklı, ultra güvenli ve kullanışlı kapı sistemi demektir.

Bu kapıların ana özelliklerinden bir tanesi, panellerin birbirine menteşe ile bağlanması sonucu yukarı doğru katlanarak açılmasıdır. Bu endüstriyel kapılar, hem endüstriyel mekanların kullanım alanını kontrol altına almak hem de dış mekanla olan güvenliği sağlamak için tercih ediliyor. Peki, endüstriyel kapı nedir ve hangi alanlarda kullanılır bunu merak ettiniz mi? İşte bu konuyu sizler için detaylı bir şekilde inceledik.

seksiyonel kapı nedir

Seksiyonel kapı nedir avantajları nelerdir?

Seksiyonel kapılar, kullanım kolaylığı ve farklı fonksiyonel özellikleri sebebiyle bir çok avantaj sunuyor. İşte endüstriyel fabrika kapıları ürünlerinin sağladığı bazı avantajlardan şu şekilde bahsedebiliriz.

Yalıtımı yüksek bir üründür

Isı ve ses yalıtımını oldukça güzel bir şekilde sağlayarak enerji verimliliğini ve performansını artırıyor. İç mekanın sıcaklığını koruyor, dışarıda ki soğuk havaları bile kolay kolay içeri aktarmamaktadır. Aynı zamanda gürültücü azaltıcı özelliği sayesinde de çevrede bulunan kişileri abartılacak kadar rahatsız etmemektedir.

Yer tasarrufu sağlıyor

Kapının yukarı doğru açılıp kapanması sayesinde hem iç tarafta hem de dış tarafta yer tasarrufu sağlanmasına olanak sağlıyor. Bu özelliği sayesinde de, dar alana sahip yerlerde bile rahatça kullanım imkanı sunuyor.

Uzun ömürlü ve sorunsuz çalışan bir üründür

Seksiyonel kapıların sorunsuz bir şekilde uzun yıllar boyunca kullanılmasının nedeni, dayanıklı malzemelerden üretilmiş olmasıdır. Bundan dolayı uzun süre boyunca kullanımı olan birer üründür. Ayrıca bakım ihtiyacı sürekli olarak istenmiyor, bu da fabrikalar için büyük avantaj sağlıyor.

Güvenilir ürün seçeneğidir

Bu seçenekteki kapılar modern ve ultra düzey güvenlik sistemleri ile donatıldığı için güvenilir otomatik kepenk sistemleri arasında yer almaktadır. Uzaktan kumandalı kilitleme sistemleri ve güvenlik sensörleri ile olası hırsızlık durumlarına karşı yüksek güvenilir bir taviz vermektedir.

Seksiyonel kapı nedir nerelerde kullanılmaktadır?

Seksiyonel kapı nedir nerelerde kullanılmaktadır sorusu ise herkes tarafından merak ediliyor. Kullanım kolaylığı ve dayanıklı yapıya sahip olması sayesinde farklı alanlarda geniş bir kullanım imkanı sunuyor. Seksiyonel kapıların sıklıkla tercih edildiği yerler ve işler neler hiç merak ettiniz mi? Hemen inceleyelim.

  • Endüstriyel tesisler ile fabrikalarda

Endüstriyel olan tesisler ile fabrikalarda, ağır tonajlı makinelerin girdiği ve geniş malzemelerin taşındığı endüstriyel tesislerde sıklıkla bunun gibi ürünler kullanılmaktadır. Bu kapılar, büyük açıklığa sahip olan gövdesi aynı zamanda yapısı sayesinde kolayca açılıp kapanabilmektedir. Bu sayede hem iç mekanlarda yer tasarrufu sağlıyor aynı zamanda sert hava koşullarına karşı da koruma sağlıyor. Kapının yalıtım özelliği sayesinde de iç mekanlarda ki istenilen sıcaklığı korumayı da sağlayabiliyor.

  • Büyük galerilerde veya üretim tesislerinde

Bunun gibi ürünler, bayilerde ve üretim tesislerinde en çok tercih edilen kapı sistemlerinden biri olarak yer alıyor. Yukarı doğru açılan yapısı sayesinde hem araçlar için geniş bir giriş alanı sağlıyor hem de garajın içerisinde yer kaplamıyor.

  • Büyük depo merkezlerinde

Depolarda, büyük hacme ve ebada sahip malzemelerin kolay şekilde içeriye sokup çıkartmak için bunun gibi kapılar oldukça fazla tercih ediliyor. Dayanıklı yapıya sahip olması ile birlikte eşyaların kolay şekilde çıkmasına yardımcı oluyor.

  • Alışveriş merkezleri ile otoparklar

Alışveriş merkezlerinin yük giriş çıkış alanlarında ve otopark girişlerinde güvenliği sağlamak içinde bu kapılar kullanılıyor. Ne kadarda büyük bir yapıya sahip olsa da enerji açısından çok tüketmeyen birer üründür.

  • Soğuk hava depolarında

Güzel yalıtım özelliklerine sahip olduğundan dolayı soğuk hava depoları tesislerinde de bu ürünün kullanımı devam etmektedir. Isı kaybını en aza indirebilen ayrıca içerideki sıcaklığında korunmasında bu ürününün etkisi oldukça büyüktür.

  • Havaalanı ile lojistik merkezleri

Lojistik operasyonunun yoğun olduğu havaalanları ve lojistik merkezlerde, yükleme boşaltma alanlarında da endüstriyel kapılar sıklıkla kullanılıyor. Bu alanlarda büyük kargo araçların rahat biçimde geçiş yapabilmesi için geniş açıklıklara sahip olduğundan dolayı bunun gibi ürünlerin kullanımı sürüyor.

Seksiyonel kapı çeşitleri

Seksiyonel kapıların çalışma prensibleri aynı olsa da kendi aralarında da gruplandırılabilmektedir. Seksiyonel kapı çeşitleri ürünlerinden ise şu şekilde bahsedebiliriz;

Bu ürünlerin arasındaki farklar oldukça basit ancak elbette ki ayırt edici özellikleri de bulunmaktadır. Fullvision kapılarda paneller genel olarak alüminyum doğrama ile yapılmaktadır. Cam olarak ise içerisinde plexglass denilen ürün kullanılmaktadır. Müşterilerin ihtiyacına göre de ısıcam veya 3 mm cam şeklinde de üretimi sağlanabilmektedir. Cephe giydirme rengine göre de camda değişik renklerde alternatif olarak sunulabilmektedir.

Garaj kapısı şeklinde olanlarda ise kullanılan torsiyon yayları daha da küçük bir durumdadır. Ray kalınlıkları endüstriyel olan kapılara göre daha ince bir durumdadır. Garaj kapılarında ise mekanik emniyet olarak endüstriyel kapılarda ki gibi halat kopma emniyeti ve yay kırılma emniyeti bulunmuyor. Bunun nedeni ise motorun panelleri üst kısmından tutuyor olmasıdır.

Endüstriyel tarzda ki kapılarda ise kullanılan torsiyon yayı daha da büyüktür. Yani kısaca bahsetmek gerekirse ray kalınlıkları garaj kapısına göre daha kalındır. Mekanik güvenlik olarak şaft grubunda yay kırılma emniyet sistemi kullanılırken, ray kısmında ise halat kopma sistemi kullanılmaktadır. Seksiyonel kapı motoru ise oldukça güçlüdür.

Seksiyonel kapı ne tür faydalar sunuyor?

Seksiyonel kapı avantajları ve ne tür faydalar sağladığından şu şekilde bahsedebiliriz;

  1. Poliüretan dolgulu panel olduğundan ısı izolasyonu sağlayabilmektedir.
  2. Kenar açıklıkları çevreli olduğundan dolayı rüzgar izolasyonu sağlayabilmektedir.
  3. Sistem kızaklar üzerinde rulmanlı tekerler ile çalıştığı için sürtünmesi azdır. Bu nedenle kepenklere oranla daha uzun ömürlüdür.
  4. Panelleri bölümler halinde olduğundan dolayı herhangi bir kaza durumunda panel değişikliği yapılabilmektedir.
  5. Bakım maliyetleri oldukça düşüktür. Düzenli bakım yapılması dahilinde ömrü uzun süre uzatılmış olur.
  6. Üniversal birer ürün seçimi yapıldığı durumunda yedek parçaya ulaşmak oldukça kolaydır.
  7. Güvenlik ve koruma konusunda otomatik kapı grupları arasında en başarılı olanıdır.

Endüstriyel kapıların dezavantajları nelerdir?

Endüstriyel kapıların dezavantajlarından ise şu şekilde bahsedebiliriz;

  1. Elektronik güvenlik tedbirleri olan pnomtik gibi ürünler kullanılmazsa bakım ücretleri fazla olacaktır.
  2. Mekanik güvenliğini sağlayan yay kırılma ehliyetti ve halat kopma emniyeti kullanılmadığı takdirde insan sağlığı ve güvenliği riske girecektir. Bu konu hususunda kesinlikle dikkat edilmelidir.

Endüstri standartlarında bir kapı düşünün

Seksiyonel kapı nedir yazımıza devam ederken hiç endüstriyel standarda sahip bir kapı düşünmüş müydünüz? Endüstri standartlarında ki kapılar, güvenlik ile dayanıklılığı bir araya getirerek modern çözümler sunmaktadır. Modern ayrıca büyük işletmeler için kritik öneme sahip olan bu kapılar yoğun kullanıma uygun, uzun ömürlü yapıya da sahip ürünlerdir.

Özellikle endüstriyel yerler, fabrikalar, depolar ile lojistik merkezlerinde tercih edilen endüstriyel fabrika kapıları, iş süreçlerinin hızlanmasında büyük bir rol oynuyor.

Bu tür kapılar ise dayanıklı malzemelerden üretildiğinden dolayı sert hava koşullarına karşı dirençli bir yapıdadır da. Yüksek ısı ve ses yalıtımı sunarak içerideki çalışma ortamının kalitesini de bir nebze daha artırmaktadır.

endüstriyel kapı nedir

Ayrıca, otomatik açma-kapama sistemi sayesinde kullanımı ise son derece basit ve kolaydır. Bu da iş sürecini kesintiye uğratmadan ilerleme imkanı sağlamaktadır. Üstelik yerden tasarruf sağlayan yapısı sayesinde alan kullanımı çok değildir. Bu da iç mekanda alan kaybını oldukça fazla güzel hale getirmektedir.

Seksiyonel kapı nedir yazımızı okuduğunuz için teşekkürler. Aklınıza takılan herhangi bir soru olduğunda whatsapp destek hattımızdan veya metoks instagram sayfamızdan firmamıza ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

0 532 266 05 42
× WhatsApp Destek