Metoks'ile Kapınıza Özel Çözümler

Adres: Anbar mah. 33. cad. No:50 Melikgazi/Kayseri | Tel: +90 532 266 05 42

MetoksBlogKepenkKepenk Modelleri ve Çeşitleri

Kepenk Modelleri ve Çeşitleri

Kepenk modelleri ile çeşitleri, güvenliği sağlamak, iş yerine veya mağaza daha güzel bir görüntü sağlamak için kullanılan ürünlerden biridir. Özellikle dışarıdan gelebilecek bir saldırıya karşı koruyan önemli bir yapıdır. Günümüzde ise kepenkler, hem iş yerlerinde hem de evlerin araba garajlarında aynı zamanda depolarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Malzeme, kullanım şekli ve ne tür bir ürün istenmesi bakımından farklılık gösteren kepenkler, ihtiyaçlara göre de birçok modeli ve çeşidi bulunmaktadır. Bu blog yazısında ise kepenklerin modelleri ile çeşitlerine dair detaylardan sizlere bahsedeceğiz. İlk önce kepengin ne olduğu hakkında bilginiz yoksa bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyoruz.

>> Kepenk nedir?

kepenk modelleri

Kepenk modelleri nelerdir?

Yaygın olarak kullanılan kepenk modelleri ürünlerinden sırasıyla şu şekilde bahsedebiliriz:

  • Otomatik kepenk modelleri
  • Manuel açılır kapanırlar
  • Alüminyum kepenkler
  • Çelik kepenkler

Kepenk modelleri arasındaki farklar tam olarak nedir?

Birden çok çeşide sahip olan bu ürünlerde temel fark genel olarak malzeme farkıdır. Elbette koruma açısından bakılırsa değişiklikler elbette ki mevcuttur. Temelinde ne kadarda fark olarak malzeme olsa da kullanım amacına, çalışma sistemine aynı zamanda ek özelliklere göre de arasında farklar olabilmektedir.

Peki bu ürünlerin farkları neler birazda onlardan bahsedelim.

Otomatik kepenk modelleri

Otomatik kepenkler, neredeyse tüm insanlığın tercih ettiği güvenliği ile maksimum seviyede koruma sağlayabilen ürünlerden bir tanesidir. Özellikle iş yerlerinde, garajlarda ve depolar gibi korunması gereken yerlerde sıkça bunun gibi ürünler tercih edilmektedir. Bunun gibi modele sahip ürünler motor yardımı ile çalışmakta olup uzaktan kumanda ile de kontrolü mevcuttur.

Bu özelliği sayesinde, insanların manuel olarak açma-kapama işlemi yapmasına gerek bırakmadan hızlı bir şekilde kullanmalarını sağlamaktadır. Genellikle çelik, alüminyum veya PVC gibi dayanıklı malzemelerden üretimi sağlandığından dolayı sağlam birer üründür. Bu malzemeler, hırsızlık gibi dış saldırılara karşıda güvenilir bir koruma sağlamaktadır.

Otomatik sistemde olan kepenklerin en büyük avantajlarından bir tanesi ise elektrik kesintisi durumunda aynı zamanda manuel olarak da açılabilmektedir. Bu sayede herhangi bir sorunda bile kesintiye uğramamaktadır.

Bunların dışında ayrıca ısı ve ses yalıtımı da sağladığından dolayı bu ürünler tercih ediliyor. Özellikle alüminyum modeline sahip kepenkler, yapısı gereği enerji tasarrufu sağlayabilmekte ayrıca dış gürültüyü de engellemektedir. Bu özellikleri ile iş yerlerindeki güvenlik konforu da bir nebze daha artırabilmektedir. Eğer ki farklı farklı ürün çeşitliliğini görmek isterseniz metoks’un instagram sayfasını inceleyebilirsiniz.

Farkları neler?

  • Her işletme tarafından gönül rahatlığı ile kullanılmaktadır.
  • Dükkan mağaza ve depo gibi alanlarda kullanılabilmektedir.
  • Hızlı şekilde açılıp kapanabilen motor sistemine sahiptir.

Manuel açılır kapanırlar

Manuel açılır kapanır kepenkler, oldukça kolay kullanım kolaylığı ve düşük maliyeti ile öne çıkan kapama sistemidir. Çoğunluk olarak küçük işletmelerde, garajlarda ve bazen de evlerin depo kısımlarında ki yerlerde kullanılmaktadır. Manuel kepenklerin avantajlarından ise şu şekilde bahsedebiliriz:

  1. Kolay kontrol imkanı sağlamaktadır: Manuel olduğundan dolayı el gücü ile açılıp kapanabilmektedir. Çevirme kolu veya makaralı sistem aracılığı ile yönetilmektedir. Bu basit kullanımı sayesinde, elektrik veya motor sistemi ile uğraşmadan açmalarını sağlamaktadır.
  2. Düşük maliyete sahiptir: Elektrikli ve otomatik sistemlere göre daha uygun fiyatlıdır. Bu ekonomik avantaja sahip özelliği ile özellikle bütçesi kısıtlı olan kişiler için cazip birer üründür.
  3. Elektrik gerektirmeyen çalışma sağlamaktadır: Elle açılır kepenkler, herhangi bir elektrik kaynağına bağlı olmadığından dolayı tam olarak ekonomik bir üründür. Bu özelliği sayesinde otomatik kepenklerde olduğu gibi elektrik kesintilerinde de avantaj sağlamaktadır.

Alüminyum kepenkler

Alüminyum kepenkler, modern koruma aynı zamanda görsel olarak güzel olsun diyenler için güzel seçenektir. Hafif yapıya sahip olan ayrıca dayanıklı alüminyum malzemeden üretilen bu modeller uzun ömürlü birer kullanımda sunmaktadır. Bakım ihtiyaçlarında ise ücretleri orta seviyelerdedir.

Yüksek mukavemete sahip olduğundan dolayı güçlü bir korumada sağlayabilmektedir. Çelik ile karşılaştırıldığında daha da hafif olan alüminyum, kolayca monte edilebilir ve kaldırılabilir durumdadır. Bu özelliklere sahip olduğundan dolayı da, hem güvenliği hem de kullanımı güzel bir üründür.

Farklı mekanlar ile işletmelere uyum sağlayacak şekilde özelleştirilebilir bir duruma da sahiptir. Ayrıca, çeşitli özel ölçülere karşı da uygun bir şekilde montajı yapılabilmektedir. Bu sayede her türlü müşterinin ihtiyacına da cevap verebilmektedir.

Alüminyum malzemesinin özelliği sayesinde sayesin de nem ile sert hava koşullarına karşı da dayanıklıdır. Temizlik ve bakım işlemleri ise oldukça basittir.

Avantajları nelerdir?

  • Yüksek dayanıklılığa sahiptir.
  • Sürekli olarak bakım gerektirmiyor.

Çelik kepenkler

Çelik biçimindeki darabalar, özellikle yüksek güvenilir ve dayanıklılık arayanlar için mükemmel çözümlerden bir tanesidir. Sağlam yapısı ayrıca yüksek koruma kapasitesi sayesinde, hem ticari hem de konut alanlarında mükemmel bir ürün seçeneği olarak bizleri karşılıyor.

  1. Mükemmel güvenlik sağlıyor: Çelik kepenkler, çelik malzemesinin sağlamlığı sayesinde son derece güvenilirdir. Hırsızlık ve farklı durumlara karşı güvenilirlik sağlayabilmekte, böylece değerli eşyaları güvende tutabilmektedir.
  2. Uzun ömürlü kullanım seçeneğine sahiptir: Bunun gibi ürünler zorlu hava şartlarına ve fiziksel olarak yapılan darbelere karşı dayanıklıdır. Bu özellikleri sayesinde, çelik kepenklerin ömrü daha uzun olmaktadır.
0 532 266 05 42
× WhatsApp Destek